Umeå SOM STAD

Umeå är Sveriges 13:e största tätort med omkring 86 300 invånare. Umeå är kallas för "björkarnas stad", på grund av mängden björkträd som är placerade runt om i staden. Staden är belägen vid den fina Umeälven som även delar upp staden i två delar.

Om Campus

Sedan 1965 har Umeå varit en universitetsstad. Universitetet ligger ungefär 2 km från centrum och de flesta av universitetets lokaler ligger inom det område som kallas "campus". Vid Umeälven nära centrala Umeå finns Konstnärligt campus som innefattar Arkitekthögskolan, Designhögskolan, Konsthögskolan, Bildmuseet och den konstnärliga inkubatorn Sliperiet.

De program som är medlem i Umsys kommer alltså befinna sig i MIT-huset inom campusområdet.

CAMPUS STUDENTSTÄLLEN

Origo

Kårhuset Origo drivs av Umeå naturvetar- och teknologkår (NTK) vilket är en ideell förening. Origo har EPP (Efter Plugget Pub) på tisdagar, torsdagar och fredagar. Sedan har dem även nattklubb fredagar och lördagar. Origo ligger precis bredvid idrottsanläggningen IKSU.
Du hittar deras facebooksida här!

Villan

Mitt i sjukhusparken hittar du Umeå Medicinska Studentkårens kårhus Villan. Det drivs ideelt av studenter och har både EPP oftast på fredagar samt nattklubb vissa fredagar och lördagar.
Här hittar du länken till deras facebook!

E-puben

E-puben drivs av HHUS och ligger precis vid inången till universum. De har EPP varje torsdag och fredag. Ibland har de även nattklubb på lördagar.
De har även en facebooksida som du kan kika in på här.

Skogis

Varje tordag håller Skogis deras torsdagspub! Kårhuset drivs av Skogshögskolans studentkår. Skogis är öppet mellan 17-13 och de serverar öl samt tre olika soppor (tomat- gulasch och ärtsoppa). Det ingår även pannkakor med grädde och sylt till efterrätt.
Här är Skogis Facebook!

Rouge

Rouge är ett studentställe som samarbetar med Tacobar Umeå, de har kareokekvällar och ibland spelande artister. De har öppet alla dagar men främst för studenter torsdagar, fredagar och lördagar.
Du kommer till Rouge facebooksida här!

Glöm inte ditt kårleg samt leg när du besöker dessa ställen!

Tips på underhållning

Cirka 2km från centrum finns ett helt skogsområde sparat, även kallat Stadsliden/Gammlia som har bland annat elljusspår och stadsmuseum. På vintern går det att åka längdskidor på elljusspåret och vid museet brukar en årlig julmarknad hållas.

Om man är sportintresserad finns det många olika sporter man kan åka och titta på eller engagera sig i, under sin tid i Umeå. Såsom fotboll, basket, handboll, innebandy, ishockey och skidåkning.

För dig med intressen inom konst och design kan man njuta av Bildmuseets konstutställningar och evenemang, alltid med fri entré. Bildmuseet ligger vid Konstnärligt campus nere vid Umeälven.

I Umeå finns även Norrlandsoperan, en scenisk och konstnärlig verksamhet inom opera, dans, musik samt Vita kuben. Här kan du njuta av föreställningar inom en rad olika genrer. Ett annat hus för föreställningar och konserter i Umeå är IDUN (Folkets hus), där många spännande artister håller konserter varje år.

I Väven kan du uppleva kultur i dess bredaste bemärkelse: från musik till mat, föreläsningar till förströelse, det spontana till det planerade, privat eller i affärer. Det är ett perfekt ställe att plugga på!

Ett sista tips på underhållning i Umeå är såklart att hålla utkik efter olika evenemang på Facebook. Där publiceras nämligen en hel del olika evenemang som man kan delta i; studentevenemang, kulturevenemang och en massa annat!

UMSYS Umeå systemvetarförening
MIT-huset, Campustorget 5
90187 Umeå